Ook de Italianen willen meedoen

SLAM is een Italiaans zeilkledingmerk die ook zegt verstand te hebben van zeilkleding te gebruiken, tussen de 40 en 50 zuiderbreedte, de ‘roaring forties’. Wie SLAM intikt op internet ziet allemaal zeilers met rash vestjes en neuzen besmeurd met waterproof zonnecrème. En ja, zij brengen een zeilpak met de naam FORCE 9. Uhhh, hebben zij ooit ‘FORCE 9’ meegemaakt?

Ja, in de 2011/ 2012 Volvo Ocean Race hebben zij GROUPAMA 4 gekleed en in de 2012/2013 Vendee Globe hebben ze Bertrand De Broc aan mogen kleden. Dit zijn toch races voor de ‘die hards’.

In de zuidelijke landen komt SLAM goed tot zijn recht met aangename tempraturen, prettig middellandse zee water en zon. Maar is SLAM ook bestand tegen de offshore omstandigheden van Noord-Europa? Zoals de Noordzee? Daar waar de zonuren in de minderheid zijn, wedstrijden worden gehouden tijdens de koudste maanden van het jaar? SLAM denkt dit zeker aan te kunnen met hun nieuwe pak: FORCE 9. En daar kunnen zij wel eens gelijk in krijgen. Dit jaar zijn zij dan ook genomineerd voor de DAME award 2015. Om mee te beginnen, ziet de FORCE 9, wat we ook niet anders konden verwachten met Italiaanse designers, er zeker opvallend, strak en beschermend uit. Toen wij de pakken onder ogen kregen waren wij dan ook enthousiast over de uitstraling en de opvallende details van de FORCE 9. Zo is de FORCE 9 in de opvallende kleur “Sunny Lime” verkrijgbaar, wat goed opvalt. Of in “Dark grey” voor wie wat onopgemerkter wil blijven. Uiteraard is deze Ocean jacket niet zomaar genomineerd voor de DAME award. Het 3-laags systeem zorgt voor een bescherming in extreme omstandigheden. Hun innovatieve ontwerp valt op door de neoprene trim bij de middel, manchetten en turtle nek. De capuchon beschikt over twee doorzichtige vlakken, waar men nog steeds zicht door heeft tijdens het dragen van deze capuchon. Ook brengt dit extra licht, wat meer draagcomfort geeft. De jas is aan de achterkant extra lang en beschikt over twee drainage gaatjes voor de afwatering. De FORCE 9 heeft waterdichte ritsen aan de voorkant en op mouwen en schouders reflectoren. Een innovatief systeem in de jas zijn de ergonomische mouwen met harde pads, die ook uitneembaar zijn. Ook de trouser beschikt hierover op de knieën De FORCE 9 beweert tot 30.000 mm waterproof te zijn en heeft een ademendheid tot zeker 8.000 gm/m2/24h. Uiteraard is de FORCE 9 met dit systeem ook windproof. Wilt u zich nu niet beschermd voelen en tegelijkertijd de Italiaanse lifestyle absorberen?