Sinterklaas intocht Scheveningen 2015

Afgelopen zaterdag 14 november. De dag na de aanslagen in Parijs. Daardoor een treurige dag, maar vele kinderhartjes in het land klopten de ochtend van deze dag behoorlijk. Het is weer zover! Sinterklaas komt weer aan vandaag! Jaarlijks loopt heel Scheveningen en omtrekken uit voor de binnenkomst van Sint en zijn pieten. Zij worden normaliter groots binnengehaald door de vele schepen uit de haven en jachthaven. Een groot spektakel. Helaas bracht het weer dit jaar roet in de pepernoten.. Er stond een flinke westenwind en golven van bijna 2 meter. Omdat iedereen al misselijk genoeg was van de pepernoten en marsepein leek het de organisatie verstandig om het binnenhalen met schepen af te gelasten. De spanning was er niet minder door. Op het haventerrein aan de eerste haven werd een podium neergezet met muziek en werd de Sint met zijn pieten welkom geheten. Buiten dit terrein liep de spanning bij menig kind hoog op. Waar blijft hij toch! Sinterklaas zou zijn weg vervolgen door Scheveningen met een gezellige optocht. Langzaam ontstonden er rijen ongeduldige kinderen en ouders langs de Visserhavenweg.

De wind woei behoorlijk door de straat en langzaam kwam er ook wat regen. Af en toe kwam er politie voorbij te paard, fiets of auto. Wat toch wel een fijn gevoel gaf. Een aantal pieten liepen vrolijk rond door Scheveningen. Op skeelers, met pepernoten of gewoon te voet om een praatje te maken met de kinderen of ze aan het lachen te maken. Een omroep wagen, nog 5 minuten geduld….. Sommige kinderen hadden zich warm aangekleed en verscholen in de achterbak van de auto tegen de wind en regen. Maar… Wie geduldig is en zoet, wordt beloond! De hekken gingen open, twee motoragenten met loeiende sirenes kwamen aangereden, gevolgd door pieten!! En nog meer pieten! En ja! Ook de Sint! Eindelijk! Hij is er weer!! De kou werd vergeten, de handjes voor pepernoten gingen naar voren en er werd gelachen. Pieten op de fiets, dansende pieten, brandweerpieten, pieten met Italiaanse scooters, pieten op de huifkar, zelfs ezeltjes waren van de partij en noem maar op! Met piet op de foto, handje pepernoten of een high-five van piet, iedereen was deze dag bezig met de Sint en zijn pieten. Sint en zijn pieten vervolgen hun weg, en wij ook. Uitkijkend naar 5 december of naar de cadeaus. MARITIEM WATERSPORT heet Sinterklaas en zijn pieten ook dit jaar weer van harte welkom!

Tip van de Sint; een stoere stormlantaarn voor binnen of buiten gebruik. In 2 maten en 2 kleuren verkrijgbaar vanaf €22,95.